Studio Royale
Homepage/Over Gravendam/Geschiedenis

Ons hart, onze Leden


In 1999 is er vanuit de coöperatieve vereniging Gravendam een nieuwe vereniging ontstaan genaamd Gebruikers vereniging bedrijvenpark Gravendam. De wens om beveiliging te organiseren voor het bedrijvenpark Gravendam kon vanuit de coöperatieve vereniging (vereniging van eigenaren) niet voldoende steun krijgen. Om dit te realiseren moest er worden gezocht naar een manier waarin ook huurders werden vertegenwoordigd zodat er een groter collectief werd gevormd. Dit was succesvol en zowel eigenaren als huurders werden vanuit deze vereniging vertegenwoordigd uit één naam.

De beveiliging werd georganiseerd en in 2001 werd een start gemaakt met collectieve beveiliging d.m.v. nachtelijke surveillancerondes langs de bedrijven. Deze beveiliging werd gefinancierd door 41 bedrijven gevestigd op Gravendam maar kon een goede dekking voor beveiliging onvoldoende garanderen. Eind 2004 is deze beveiligingsmethode gestopt en is de vereniging op zoek gegaan naar alternatieve. Gesprekken met gemeente, welke gestart in 2004, hebben als resultaat opgeleverd dat het bedrijvenpark nu in een traject is voor het Keurmerk Veilig ondernemen voor bestaande bedrijventreinen KVO-B. (zie nieuws rubriek voor de laatste ontwikkelingen)

Naast de organisatie van beveiliging werden de verdere mogelijkheden welke je met een gebruikersvereniging kan ontwikkelen zichtbaar. Cursussen, netwerken d.m.v. sociaal cafés, het positioneren van Gravendam d.m.v. Open dagen. De vereniging vormde zicht tot een actieve ondernemersvereniging met als doel sociaal contact te stimuleren en op te komen voor alle gevestigde bedrijven op Gravendam.