Studio Royale
Homepage/NIEUWSBRIEF 1 september 2010

NIEUWSBRIEF 1 september 2010

1 september 2010
Afgelopen maand kreeg het bestuur de onderstaande mailing binnen. Omdat deze avond ook voor u interessant kan zijn sturen we de mailing door.
 
"
Twee weten meer dan één. Hoeveel meer zouden alle ondernemers bij elkaar dan weten?
 
Dat komt u te weten op de bijeenkomst ‘De recessie voorbij/economische ontwikkelingen in mijn regio’ op donderdag 16 september aanstaande. Het afgelopen jaar is de werkloosheid gestegen. Ook u heeft waarschijnlijk scherp moeten kijken naar de kosten van uw onderneming of heeft u misschien wel moeten besluiten tot het inkrimpen of efficiënter inzetten van personeel. Tijdens deze avond willen wij in een open discussie van gedachte wisselen hoe wij met elkaar de werkgelegenheid in onze regio op peil kunnen houden en hoe wij als gemeente de ondernemers daarbij kunnen faciliteren.
 
Deze avond krijgt u antwoord op vragen als: Hoe vind ik nou een goede jongere waarvoor ik een leerwerkplek in de aanbieding heb? Welke financiële voordelen zijn er voor de ondernemer te behalen bij het in dienst nemen van een (oudere) werkzoekende? Hoe staat het met de bedrijvigheid in onze regio? Met welke organisaties kan ik eventueel samenwerken? En nog veel meer.
Het is dus een avond van halen en brengen. U kunt succesvolle ervaringen uitwisselen met ons en uw collega’s en uw ondernemingswensen en plannen kenbaar maken. Wij informeren u over de faciliterende rol van de gemeente en andere betrokken instanties en geven u inzicht in de laatste stand van zaken van de bedrijvigheid in de regio, voor zowel de korte als lange termijn. Specifieke aandacht gaat uit naar het effect van de economische ontwikkelingen op uw personeelsbeleid: aantrekken en afstoten van personeel, aantrekken stagiaires en jongeren voor een leerwerkplek en het plaatsen van overige werkzoekenden uit de regio die door de crisis hun baan zijn verloren.
Deze avond wordt georganiseerd door Gemeente Noordwijkerhout in samenwerking met de ONNO.
 
U ontvangt nog een officiële uitnodiging, maar zet 16 september aanstaande alvast in uw agenda en informeer ook uw overige bestuursleden en/of achterban.
Indien u vragen of opmerkingen heeft met betrekking tot dit onderwerp kunt u contact opnemen met de heer S. van Zaanen te bereiken op tel. 343 801 of per e-mail svanzaanen@noordwijkerhout.nl.
 
Hoogachtend,

A.A. Morssink,
wethouder
"
 
Met vriendelijke groet,
 
Het bestuur van Bedrijvenpark Gravendam