Studio Royale
Homepage/Gemeentelijke hersteltermijnen

Gemeentelijke hersteltermijnen

11 november 2010
Repareren van verlichting

Lampen vervangen: 10 werkdagen. Het kan zijn dat de verlichting zelf niet stuk is maar dat er een ander probleem is. Het verhelpen van een storing in ondergrondse infra (kabel) is afhankelijk van het inplannen van de meetdienst van Ziut. Dit kan enkele weken duren. Bij een regiostoring is de hersteltermijn per geval afwijkend en kan het ook enkele weken duren.
 
Straatmeubilair, bestrating enz.

Per melding bekijkt de gemeente de noodzaak om iets aan te pakken. De gemeente doet controle op locatie. Bij gevaarlijke verzakkingen in bestrating onderneemt de gemeente dezelfde of eerstvolgende dag actie. Dit is afhankelijk van de mate van gevaar. Als het gemelde probleem niet gevaarlijk is, maar wel hinderlijk of anderszins ernstig, plant de gemeente in om binnen enkele weken het probleem aan te pakken. Het kan ook zijn dat het probleem bij nader inzien niet ernstig is. Dan wordt het pas verholpen wanneer de straat waar het probleem zich voordoet voor klein of groot onderhoud aan de beurt is.

Zwerfvuil

Hiervoor hanteren we een soortgelijke insteek als voor bestrating. Tevens sturen we eerst de GOA's erheen, voor eventuele identificatie van de illegale dumpingen. De termijn is gekoppeld aan het direct in het zicht zijn van zwerfvuil of dat het minder goed zichtbaar is omdat het achterin een terrein ligt. Een en ander vindt plaats in overleg met de betreffende beleidsmedewerker.