Studio Royale
Homepage/Nieuws/Donkere dagen offensief 2018

Donkere dagen offensief 2018

18 december 2018
Geachte ondernemer,
 
De donkere dagen staan weer voor de deur. Net zoals voorgaande jaren gaat de politie het zogenaamde ‘Donkere Dagen Offensief’ (DDO) inzetten om de kans op een overval te verkleinen of te voorkomen. Dit houdt onder andere in dat wij extra personele capaciteit inzetten op die momenten dat er een verhoogd risico op een overval is. Rond de openings- en sluitingstijden zijn agenten zoveel mogelijk opvallend, maar ook onopvallend aanwezig.
 
Uiteraard hebben wij uw steun en die van uw medewerkers hard nodig. Daarnaast heeft het gebruik van uw beveiligingscamera’s in bijvoorbeeld winkels en bedrijven de pakkans na een overval of diefstal flink vergroot. Ook dienen camerabeelden als goed bewijs in strafzaken, kortom een niet meer weg te denken bron van informatie. Mocht u in het bezit zijn van een camera, dan wil ik u hierbij verzoeken uw camerasysteem te controleren op de werking en bewaarmogelijkheden. Via www.politie.nl > thema’s > opsporing > camera in beeld, kunt u zich aanmelden om aan te geven waar uw camera’s zich bevinden.
 
Ik wil u tevens verzoeken dat indien u bepaalde personen, of situaties in of rondom uw bedrijf niet vertrouwt, u via 112 contact met ons opneemt om de situatie te laten beoordelen en eventueel direct tot actie over te gaan. Zo mogelijk kunt u signalementen, kentekens etc. noteren.
Mocht uw informatie minder spoedeisend zijn, dan kunt u contact opnemen via het reguliere meldformulier op www.politie.nl. Maak ook melding van winkeldiefstallen, andere strafbare feiten en overlast. Alleen op die manier krijgt de politie een goed beeld van de veiligheidssituatie in uw winkelgebied. 
 
Goede scholing van personeel is ook belangrijk. Daarom heeft het CCV een gratis online
E learning beschikbaar voor uw personeel: Hoe voorkom ik een overval en hoe moet ik reageren tijdens een overval. Ga naar de website: www.veiligondernemenbeginthier.nl.  U volgt een online training gevolgd door een toets. Geslaagde deelnemers ontvangen een certificaat. 
 
Samen met u zetten wij ons ook in dit ‘donkere’ seizoen weer in voor een prettig, leefbaar en veilig winkelgebied. Zorgen voor een veilige omgeving doen we immers met elkaar.
 
Belangrijke informatie over overvallen vindt u op de site www.hetccv.nl en www.politie.nl.  
 
,
 
Monique Blom
Teamchef Bollenstreek Noord